Pęknięty lakier w okolicy klamki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • genesis
    Ambiente
    • 2010
    • 232

Zamieszczone przez szkoda
    Wpływ na taki stan rzeczy ma przede wszystkim praca policjantów zajmujących się przestępczością samochodową, którzy umieli sobie poradzić z tym problemem.
    Raczej napływ rupieci i złodzieje dają sobie już spokój z kradzieżami bo pewnie w 9 przypadkach na dziesięć kradziona igła to skrzypowóz zespawany z dwóch szkód całkowitych :lol:
    DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
  • sazad
    RS
    • 2008
    • 1520
    • Rapid Spaceback (NH1)

Wczoraj po dokładnym umyciu auta przez myjnię zauważyłem pęknięcia wokół klamki drzwi kierowcy. Najmocniejsze są w okolicach wkładki zamka i ciągną się grzbietem przetłoczenia blachy górą i dołem (to miejsce pod klamką) w stronę lusterka.
    Sprawdziłem drugą stronę od pasażera tu też są podobne pęknięcia tylko, że mniejsze (chyba ze względu na to, że te drzwi są rzadziej używane). Na drzwiach z tyłu tego nie ma. Auto z 2007 roku bezkolizyjne. Czy ktoś z was miał/ma podobny przypadek?
    Jak jestem już w temacie lakieru to zauważyłem jeszcze przetarcia lakieru na progu drzwi tylnych prawych poniżej zamka gdzie spotyka się uszczelka drzwi z karoserią auta. Po drugiej stronie tego nie ma – drzwi rzadziej otwierane, ponieważ fotelik mojego synka jest zamontowany właśnie po prawej stronie kanapy. Jak myślicie czy te dwie sprawy można reklamować. Dodam, że auto sprowadzone, ale było roczne i posiada książkę i w Polsce robiłem przeglądy w serwisie. Zresztą na gwarancji wymieniali mi już 3 światło stopu (i to dwa razy bo pierwsze się rozwarstwiło :lol: ) i nie było problemu.
    Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez sazad
      Zresztą na gwarancji wymieniali mi już 3 światło stopu (i to dwa razy bo pierwsze się rozwarstwiło ) i nie było problemu.
      no to nie powinno byc i z tym
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• zajas
        Rider
        • 2009
        • 631

wg mnie, znając uczciwość naszych dealerów, raczej nie

Komentarz

• aldam
          L&K
          • 2006
          • 1036

sazad, do mojej o1 próbowali się "dobrać" jacys magicy. Samochodou nie ukradli, ale od siłowania się z zamkiem powstało właśnie takie pęknięcie.
          Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• sazad
            RS
            • 2008
            • 1520
            • Rapid Spaceback (NH1)

Śladów włamania czy jego próby nie widać także chyba to od normalnego użytkowania wyskoczyło.
            Sebastian

Komentarz

• kecaj
              RS
              • 2009
              • 1511
              • Superb II (3T4)

sazad, Auto mogło być szpachlowane i jest zbyt gruba warstwa w tym miejscu.
              Bezkolizyjne nie znaczy, że ktos nie przerysował drzwi i musiały byc malowane. Roczne :?: auto sprowadzne :?: nie bite :?: coś mi sie nie chce wierzyć. Jak jeszcze jest to auto z rynku niemieckiego to który z niemców po roku sprzedaje swojego diesla :?:
              Podaj mi numer VIN na PW to sprawdzimy czy ma jakieś wpisy.
              Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• sazad
                RS
                • 2008
                • 1520
                • Rapid Spaceback (NH1)

Zamieszczone przez kecaj
                sazad, Auto mogło być szpachlowane i jest zbyt gruba warstwa w tym miejscu.
                Bezkolizyjne nie znaczy, że ktos nie przerysował drzwi i musiały byc malowane. Roczne :?: auto sprowadzne :?: nie bite :?: coś mi sie nie chce wierzyć. Jak jeszcze jest to auto z rynku niemieckiego to który z niemców po roku sprzedaje swojego diesla :?:
                Podaj mi numer VIN na PW to sprawdzimy czy ma jakieś wpisy.
                Auto kupione od syndyka bo fima padła (Ricco pewnie kojarzysz bo głośno o tym było), sprawdzone przez lakiernika i VIN też sprawdzony (nie było żadnej szkody, tylko przeglądy - jeden po 30 tys bo drugi robiłem juz w Polsce) - głowy nie dam, że drzwi nie były malowane, ale po pierwsze to zarówno prawe jak i lewe musiały by być malowane, znajomy lakiernik musiałby się mylić (w to akurat nie wierzę bo dobry jest) i jakiś wpis w VIN'ie powinien być - także chyba to odpada.
                Sebastian

Komentarz

• kecaj
                  RS
                  • 2009
                  • 1511
                  • Superb II (3T4)

No to może być jeszcze wada fabryczna. Jak masz auto serwisowane to na lakier masz jeszcze gwarancję. Wal do ASO
                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14885
                    • Octavia IV (NX3)

Jak nie sprawdzisz ASO - nie będziesz wiedział. Trzeba ich cisnąć - nie poddawać się.
                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• tweet
                      Classic
                      • 2009
                      • 23

Do mojej o1 także próbowali się włamać - efekt uszkodzona wkładka, wybrzuszenia na karoserii i pęknięty lakier. Koledzy poradźcie mi czy dawać drzwi do lakierowania czy nie. Obawiam się czy nie uszkodzili ocynku cz ego efektem może być rdza po kolejnej zimie.
                      http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/pe...1999674461.gif

Komentarz

Pracuję...